Kategorier
Handel, ekonomi och juridik

Merkonom, kundbetjäning

En merkonom med kundbetjäning och försäljning som inriktning kan jobba inom många olika branscher med väldigt varierande arbetsuppgifter. Man kan bl.a. jobba som försäljare, marknadsföringsassistent, banktjänsteman, konsulent eller som företagare. Andra möjliga arbetsplatser är försäkringsbolag och företag som bedriver import och export.

Som merkonom kan man söka vidare både till högskolor och universitet efter avslutad examen. Det mest populära alternativen för fortsatta studier är tradenomutbildning i yrkeshögskolor (t.ex. Arcada) och ekonomutbildning i högskolor (t.ex. Hanken)

Merkonomstudierna ger bred kunskap inför arbetslivet. Inom kundbetjäning kommer man dagligen i kontakt med många olika människor, vilket gör att arbetet känns varierande. Det är viktigt att betjäna varje kund på bästa möjliga sätt och därför hör kommunikation och presentationer till varje merkonoms grundfärdigheter. Man har nytta av att genuint vara intresserad av människor och på så sätt kunna ta reda på kundernas behov i olika situationer. Detta är viktigt för att lönsamt kunna sälja produkter och tjänster.